zondag 22 juni 2014

Ka:Oh god! Bijna zomervakantie!


Goh. Wat gaat het toch allemaal snel. Voor ik het goed en wel in de gaten heb, is er al weer een week om. Monter kwam mijn oudste laatst thuis. "Juf Lisa zei net dat we nog maar twee weken naar school gaan en dat het dan vakantie is." Nee. Dat kan niet. Is de maand mei dan nu al klaar en juni al zo'n eind op weg? Ja. Maar dat kan helemaal niet, want we willen dit jaar op vakantie en hebben nog niet eens bedacht waar we naar toe gaan. Oh nee he, alles natuurlijk volgeboekt. Waarom bedenken we niets in januari zoals iedereen dat doet? Waarom twee weken van tevoren?

"Is een vouwwagen niet iets voor ons?", oppert De Man. Een vouwwagen. Een vouwwagen! Ja! Want ik wil niet meer op een rottig luchtbed op de koude grond slapen. Dat deed ik toen ik twintig was. Woest aantrekkelijk, soepel als kauwgom en aan een paar uur slaap voldoende. Nu wil ik slapen. Lang en comfortabel. Maar wel in een ander decor dan thuis. Een vouwwagen. Dat is misschien wel wat. Hoef ik niet in een kant-en-klaar Safaritent. Maar dan hebben we gewoon onze eigen hut. Ja! De Man belt de man die vouwwagens voor een mooie prijs in huis heeft. Deze vouwwagen-man is nu zelf op weg naar Frankrijk, maar donderdag weer terug, schreeuwt ie veel te hard in de telefoon. Prima. Donderdag. Bijna kan ik rustig achterover leunen. Vouwwagen, boenders, kleding en gaan. Op naar vakantie. Heerlijk.

De paniek zakt, terwijl ik vakliteratuur lees. Maar ja, Frankrijk, hoe aanlokkelijk ook, misschien moeten we dat volgend jaar doen.

Meer weten over dat Frankrijk-boek? Lees dan mijn blog: http://www.damespraatjes.nl/2014/ka-leest-kidsproof-kamperen-frankrijk