zaterdag 9 augustus 2014

Ka mist het nieuws



Ik ben op vakantie geweest. Heerlijk. Even weg van de dagelijkse sleur. Maar ook weg van het nieuws. Toen we de camping boekten, lazen we dat er 'bij de receptie en in het restaurant gratis wifi was'. Dat was voldoende. Kon ik af en toe mijn iPhone checken.

Wat ik niet kon vermoeden was dat vlak voor dat wij op pad gingen, een vliegtuig neerstortte. Dat alle inzittenden van de vlucht MH17 daarbij omkwamen. En dat daar 13 Hilversummers bij zaten. Bovendien speelt Hilversum, mijn woonplaats, een belangrijke rol in het wereldnieuws omdat alle stoffelijke resten naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne worden vervoerd.

Terwijl dit alles speelde, zaten wij op een vrolijke familiecamping. Een groot contrast. De beloofde wifi haperde continu. Dus kocht ik old skool dagelijks de Telegraaf. Las de verhalen met dik kippenvel. Zo was ik er toch een beetje bij. Want geloof me: het is heel raar om geen onderdeel uit te maken van dat wereldnieuws.

Uiteraard blogte ik erover: http://www.damespraatjes.nl/2014/ka-mist-het-nieuws





Ka: Wat?! Een loub job?! Dat nooit!



Soms zijn er gesprekken die je terloops opvangt en die je verbazen. Die je van je sokken blazen. Van die gesprekken waarvan je denkt: het is niet waaaar! Zo zat ik een tijd terug op een terras in Laren. Ik had een stuk gefietst en was toe aan een smakelijke cappuccino. Voor mij zakten twee vriendinnen met pornoblond haar in een stoel. Ze hadden flink geshopt zag ik aan de tassen. Heerlijk! Ik ging er voor zitten. Natuurlijk deed ik alsof ik in een boek zat te lezen, maar ondertussen stonden mijn horen in opperste paraatheid.

Waar ze het over hadden? Over een Loub Job. Ja. Een Loub Job. Ik had er nog noooit van gehoord. Nieuwsgierig wat het is?

Lees dan mijn blog op mijn www.damespraatjes.nl maar snel:  http://www.damespraatjes.nl/2014/ka-trekt-die-schoen-niet-aan