donderdag 6 november 2014

Ka eet geen krekels

Aaaarrggghhh. Een krekel. Gadverdamme.
Toch liggen ze binnenkort in de schappen van de Jumbo. Foto: Bob Brekelmans

Ik woon vlakbij een C1000. Niet helemaal mijn winkel wat gezelligheid betreft, maar wel wat brood en aanbiedingen betreft. Het lekkerste brood kwam bij de C1000 vandaan. Sinds anderhalve week is de C1000 dicht, en wordt sindsdien zo ongeveer dag en nacht bevolkt door werklui. Zij toveren de super om in een Jumbo. Ook niet helemaal mijn winkel. Al was het alleen maar omdat ik niet van de kleur geel houd. In combinatie met zwart doet het me denken aan een bij en daar zit ik ook niet op te wachten. En dan ben ik gelijk bij het onderwerp waar ik naar toe wil: insecten.

Want vanaf volgend jaar legt Jumbo insecten in de schappen. Wasmotlarven, meelwormen en buffalowormen, gaan hopsa, in de verkoop. Ik gruwel daar van. Dan kan er enorm veel eiwitten in die kleine crispy larven zitten, dat zit in een ei of bakje magere kwark ook. Gadverdamme. Het geluid van zo'n krakend karkasje van een wasmotlarf.... Nee. 

Als de Jumbo bij mij om de hoek over een kleine week opengaat, houd ik de insectenschappen nauwlettend in de gaten. Stel dat we zo'n vlotte Jumbo hebben die niet kan wachten tot begin volgend jaar en die larven vast in de winkel gooit. Vrees dat ik mijn brood en aanbiedingen bij een andere super moet gaan halen....

Er zijn overigens nog meer voedingsmiddelen die ik niet naar binnen kan krijgen zonder te kokhalzen. Kaas is er een van. Zo werd ik jaren terug zo ongeveer een Frans restaurant uitgezet. Benieuwd waarom?