vrijdag 31 oktober 2014

Ka wordt geen honderd

Nooit ging ze deur uit zonder een mooi hoedje, die oma van me. 

Dit oude mensje is niet mijn buuf, nee, op de foto zie je mijn oma. Frida Westphal, geboren in Duitsland. Gestaalde kader dus, die oma van me. Meer dan tien jaar geleden is ze overleden, ze werd 93. Ja. 93! En in goede gezondheid. Toen ze na een val in een zorgcentrum, dat toen nog gewoon verzorgingstehuis werd genoemd, terechtkwam, baalde ze als een stekker. Wat moest zij in godsnaam tussen al die oude mensen? Haar aan haar verstand peuteren dat haar leeftijd toch ook al met een 9 begon was zinloos

Zelf was ze ervan overtuigd dat ze 95 werd. Dat had namelijk een zigeunerin haar voorspeld. En mijn oma geloofde dat, net zoals ze de verhalen in de Prive, Weekend en Story geloofde. Ik was ervan overtuigd dat ze 100 werd. Leek me geweldig als de burgemeester langskwam op haar feestje en meeliep in de bejaardenpolonaise. Helaas. Vlak voor haar 94ste verjaardag blies ze haar laatste adem uit.

In de krant las ik deze week dat er steeds meer mensen 100 worden. Het komt er op neer dat het helemaal niet meer zo bijzonder is. Nou eh, ik weet het niet, maar ik kijk er niet echt naar uit om een eeuw op deze aardkloot te dartelen. Waarom niet?

Lees zelf maar:http://www.damespraatjes.nl/2014/ka-wordt-geen-100

Ka neemt een Dondersshot

Dondersshot. Feest!
Mijn held Roy Donders heeft weer wat nieuws: Dondersshot. Een likeurtje. Of nou ja, likeurtje, het is een cream likeur op basis van aardbei en room met een vleugje wodka, zo zegt fabrikant Flugel. "Dondersshot is de shot bij uitstek voor een verjaardagsfeestje, een gezellige avond in de kroeg of thuis op de bank met een stel vrienden", vindt Flugel. Ik vind het vooral leuk dat de koning van de huispakken dit heeft bedacht. En dat het dan ook daadwerkelijk op de markt komt. Cool.

Ik ben niet zo van de likeurtjes. Sowieso ben ik geen drankorgel. Maar toen mijn hoofdredacteur mij vroeg Dondersshot te testen, was ik zeker niet de beroerdste. Goddelijk drankje. Het deed mij denken aan vanille jenever. Niet dat het daar op lijkt, maar dat was zo'n drankje dat mijn beste vriend en ik altijd als afsluiter van een avondje hoeren en snoeren namen. En steevast werden we daar misselijk van. En hielden we er een megakater aan over.

Ik kan me voorstellen dat Dondersshot net zo'n afzakkertje kan worden. Het is superlekker. Lekker zoet, lekker romig. Maar ook 14,5% alcohol. Voor feesten en partijen prima te doen.

Goed. Ik heb het getest. Lees maar: http://www.damespraatjes.nl/2014/ka-neemt-een-dondersshot-met-winactie


En oh jah: je kunt zo'n fles winnen! Kijk maar even op www.damespraatjes.nl Meedoen dus!!!