donderdag 9 oktober 2014

Ka naar de Doe als een Boer-dag op 11 oktober 1014

Wonen op een boerderij. Daar waar mijn boenders altijd vrolijk
 zijn en elkaar duwen op de boomschommel. Is dat wat?

Boerderijen. Ik vind het zoiets prachtigs. Zo Hollands ook. Soms lijkt het me wel wat. Wonen en werken op een boerderij. Koffie uit Boerenbont servies drinken in de grote woonkeuken. Met zo'n tafel waaraan makkelijk tien man kunnen zitten. Met in het midden een mooie vaas met bloemen. Zo'n keuken waar het ruikt naar appeltaart. Waar de klompen voor de deur staan. Waar het warm is. Waar je, als je naar buiten kijkt, ver over de weilanden kan turen. Door een raampje waar rood/wit geblokte gordijntjes hangen. Zo'n keuken waar een prachtig fornuis staat, een heuse Boretti. Waar ik dan achter sta te kokkerellen. Prachtige gerechten in elkaar flans.

Ja soms lijkt me dat wel wat.

Maar als ik klaar ben met mijmeren, denk ik ook: het is knoerthard werken op die boerderij. Er wonen beesten, en ik heb niet zoveel met beesten. En al helemaal niet met beesten die dood gaan. Ook kan ik niet zo denderend koken. Ja gewoon, eten klaar maken. Maar ingewikkelde recepten met makke gepofte kastanjes op een bedje van weet ik veel, vind ik gedoe. En als ik er aan denk dat die boerderij ook nog eens schoon moet, krijg ik het Spaans benauwd.

Heb ik gelijk? Ik weet het niet. Maar daar ga ik wel achter komen. Want zaterdag 11 oktober is het Kom doe als de boer-dag. Mooi. Dan schuif ik achter de Boretti en doe als een boerin. En als het bevalt, dan word ik boerin. Het immers nooit te laat voor een carrièreswitch.

Ooit hoorde ik een kind zeggen dat melk uit de fabriek kwam. Want het zat in een pak. Om te voorkomen dat mijn boenders dat ook denken, neem ik ze mee.

Lees meer op: http://www.damespraatjes.nl/2014/ka-gaat-op-11-oktober-naar-de-doe-als-een-boer-dag