zondag 18 mei 2014

Ka en haar magische borstbeen

Prachtig borstbeen toch?

Ik had woensdag een interview met een diƫtiste en een kinderfysiotherapeut. Zij zijn gestart met het project Kinderen in Beweging. Een programma van drie maanden voor kinderen met overgewicht. Ik vond het een interessant gesprek. Want hier werd niet het belerende vingertje opgeheven, nee, hier werden kinderen geholpen.

Na het gesprek, toen ik naar huis fietste, dacht ik aan vroeger. Ik was ook een meisje dat aan de stevige kant was. Mijn moeder moest alle zeilen bijzetten bij de schoolarts die mij ogenblikkelijk op brood en water wilde zetten. Mijn oudste is hetzelfde lot beschoren.

Soms denk ik dat we met z'n allen een beetje doorslaan. En mogen kinderen niet meer dik zijn. Tuurlijk weet ik dat overgewicht niet goed is en dat je daar wat aan moet doen. Ik vrees alleen dat het jammerlijk mislukt met al die voedselgoeroe's die om het hardst schreeuwen en nog maar een kroppie sla naar binnen stampen.

Laten we ze helpen. Op een leuke manier. Zoals de dietiste en kinderfysiotherapeut dat met Kinderen in Beweging doen.

Ruim dertig jaar geleden keek de sportarts naar mijn borstbeen en zei: "Het komt goed." En het kwam goed. Nooit zal ik maatje zero halen, maar ben sportief en voel me gezond. Is dat wat?

Lees mijn blog op http://www.damespraatjes.nl/2014/ka-en-haar-magische-borstbeen