zaterdag 28 juni 2014

Ka is gekke Gerrit niet

Ik ben echt gaan houden van die hamsters....

Het sparen van de vijf zegels voor het Juichpak van de Jumbo, vond ik voor dit WK meer dan genoeg. Die oranje plakbolletjes van de Hoogvliet ging ik echt niet verzamelen. Daar dachten mijn boenders heel anders over. “En mam, ik wil ook zo’n grote plakbol, want daar kunnen we dan die kleine bolletjes opplakken”, meldde een van mijn boenders. “Zie ik eruit als gekke Gerrit?”, snauwde ik. Vorsend keek mijn oudste mij aan. En zo vond ik mij zelf terug bij de kassa van de Hoogvliet met vier, ik herhaal, met vier potten mayonaise omdat je zo’n reuze plakbol kreeg bij aankoop van twee potten mayo. Aangezien thuiskomen met één reuze plakbol geen optie was, zitten wij voorlopig goed in de mayonaise. De oranje plakbolletjes bleken toch minder goed te kleven op de reuze plakbol, dus die belandden door ons hele huis. Op het raam, op de televisie, op het voorhoofd van De Man. Niet zo’n succes.

De plakbolletjes van de Hoogvliet
Een ding had ik me voorgenomen: die hamsters van de AH komen er echt niet in. Mijn boenders konden op hun kop gaan staan, die kleine oranje huftertjes zochten maar elders onderdak. Eén zo’n hamster bij elke vijftien euro. Hallo! Ik ben gekke Gerrit niet. Toch? Mijn moeder dacht daar anders over. Kocht een tribune voor die oranje druktemakers, die we niet in elkaar konden zetten. Althans: we kregen het dak van de tribune er niet op. Dan maar geen dak. Drieëntwintig van die oranje knakkers moest ik hebben. Na de wedstrijd tegen Australië besloot ik te inventariseren hoeveel we er hadden. Het was een hels karwei om die hamsters op die papieren tribune te krijgen. Ik moest het elastiekje door een minuscuul klein gaatje frommelen. Ik stond op het punt om die tribune ritueel te verbranden toen ik zag dat ik nog maar zes hamsters miste. Zes. Mijn bloed begon te kolken. Ik moest en zou dat hamsterlegioen compleet zien te krijgen. Nog voor Oranje uit het WK werd geknikkerd. Ik schakelde social media in. En ja hoor. Die had ‘Sjeekie’ voor me, de ander ‘Feesbeesie’, maar ook ‘Sjaaltje’ kon ik met een gerust hart adopteren. Ik haalde dat hamstergebroed overal vandaan. Mijn oudste ruilde met juf Lisa, de moeder van Glennice overhandigde me ‘De Tetter’. Maar één plek bleef leeg op de tribune van het hamsterlegioen: de stoel van ‘De Tuub’. Ik begreep dat wel, want wie wil er nou in godsnaam naast een tubaspeler zitten? Geen hamster. Nadat Oranje drie wedstrijden had gespeeld, kreeg ik ‘De Tuub’ toegeschoven. En nu is mijn tribune vol. De verzamelstorm is geluwd.

Het voltallige legioen. 
Dacht ik. Want nietsvermoedend keek ik naar de televisiereclame, uiteraard gestoken in mijn Juichpak. Daar kwam de stylist uit het zuiden voorbij. En die stylist uit het zuiden had goed nieuws. Juichpakken voor kinderen. Paniekerig keek De Man mij aan. Zwaaide met een witte zakdoek. “Nee. Niet. De. Boenders. In. Een. Juichpakje”, hapte hij naar adem. Ja zeg, weer voor honderd euro boodschappen doen en dan kans maken op een van de zoveel Juichpakjes. Ik ben gekke Gerrit niet. Toch?!

ps: Toen ik dit blog klaar had, kreeg ik het onwaarschijnlijk goede nieuws van een vriendin dat zij het Juichpak voor kinderen heeft gewonnen en zij deze wil afstaan. Voor mijn oudste. Ik kan niet wachten. Straks juichen mijn oudste en ik samen in een Juichpak!!!

ps ps: "Albert Heijn waarschuwt voor een veiligheidsrisico aan de Hup Holland Hamsters. Het gaat om alle hamsters die sinds 2 juni in de winkels van Albert Heijn zijn weggegeven. Het stickertje op de achterkant van de hamsters kan makkelijk los raken, waardoor kinderen jonger dan 3 jaar erin kunnen stikken, aldus de supermarktketen in een verklaring. Albert Heijn roept op het stickertje te verwijderen, alvorens kinderen onder de 3 jaar ermee te laten spelen", zo las ik op een nieuwssite. Inmiddels weet ik dat je je om dat stickertje niet zoveel zorgen hoeft te maken. Wat wel een punt van aandacht is, is de zuignap op de Grote Hamsters -die inmiddels ook bij ons wonen-. Mijn kleinste plakte de hamster op zijn voorhoofd en loopt al drie dagen met een grote ronde plek op zijn voorhoofd. Hilarisch. Al denkt hij daar heel anders over...


Meer lezen? Surf dan naar www.damespraatjes.nl, waar ik wekelijks voor blog.

Ka wil ook 150.000 likes

Meer dan 150.000 likes heeft Ria Struijk op haar fanpagina van de Action. 150.000!!!!


Er zijn succesvolle ondernemingen die ik graag zelf had willen bedenken. Vooral simpele zaken. Zoals de Post-it-briefjes. Hoe eenvoudig kan het zijn? Of inderdaad, de paperclip. Ook zo iets. En als je het dan bedacht hebt, en het wordt een doorslaand succes, dan zou het ook fijn zijn als je daar financieel een beetje beter van wordt. Dat je wat makkelijker achterover kunt leunen. Je wat minder druk hoeft te maken, zeg maar.

Voor www.damespraatjes.nl interviewde ik vorige week Ria Struijk. Zij beheert een fanpagina van winkelketen Action. Ooit begonnen als een weddenschap met een vriendin, nu uitgegroeid tot een knaller. Een hit. Over de 150.000 likes heeft Struijk op haar pagina. Een post wordt op zijn minst 300 keer geliked. Het succes: de eenvoud. De oprechtheid. De creaviteit.

150.000 likes. Daar droom je toch van?

Benieuwd naar het verhaal van Ria Struijk? Lees dan het interview op http://www.damespraatjes.nl/2014/ria-struijk-fan-van-action-en-heeft-150-000-fans