maandag 10 november 2014

Ka valt af bij Health Works Fitness

Dit is Ratna. Zij speelt de komende tijd een belangrijke rol in mijn leven.

Och och. Dat gewicht, dat gewicht. Ik ben altijd al een stevig kind geweest. 'Gezellig' werd dat vroeger genoemd. "He, doe niet zo ongezellig, stamp nou maar gewoon lekker een moorkop naar binnen. Ik word maar een keer 53", kirde mijn tante dan op haar verjaardag terwijl ze een schaal vol zalige moorkoppen onder mijn neus hield. Omdat ik niet ongezellig wilde doen, ging ik het gevecht met de moorkop aan. Heerlijk.

Nou ja goed. En nu ben ik 42. Tien jaar geleden stopte ik met roken. Kwam een best vrachtje aan. Vervolgens kreeg ik twee kinderen. Kwam er nog zo'n vracht bij. Het werd te veel Ka. Mijn knieën gingen zeer doen. Alles zat me net ff te strak. Dit kon zo niet langer. Ik moest wat doen. Ik klopte aan bij een diëtiste. Beste besluit ever. In vier jaar tijd verloor ik 20 kilo. Vorig jaar namen we afscheid, de diëtiste en ik. En ik houd het redelijk vol omdat ik zo'n plezier in sporten heb.

Ik sport bij Health Works Fitness op het Mediapark en heb het zo naar mijn zin. Lekker bodypumpen, snoeihard spinnen.

Ik vond het mooi geweest. Ik moest echt even pas op de plaats maken wat gewicht betreft. En daar ben ik nu druk mee. Hoe? Lees maar:

http://www.damespraatjes.nl/2014/ka-valt-af-deel-1